Jednokładność
Karlik: 1. Dana jest prosta m o równaniu y=2x−3 oraz punkt O(0,0). Wyznacz równianie prostej, która
jest obrazem prostej m w jednokładności J
SO jeśli s=2.
2. Dana jest funkcja y=f(x). Wykres funkcji g jest obrazem wykresu O(0,0) funkcji f w
| | 1 | |
jednokładności JSO. Wyznacz wzór funkcji g wiedząc, że O(0,0) oraz f(x)= |
| x2 , s=3 |
| | 3 | |
.
+ Naszkicjuj wykresy funkcji f i g (z narysowaniem sobie myślę poradzę.)
ie rozumiem kompletnie nic z tego tematu, więc prosiłbym o rozwiązanie tech zadań z dokładnym
tłumaczeniem co się dzieje krok po kroku.

Z góry dziękuję.