W trapezie równoramiennym przekątna ma 17 cm długości, a wysokości 8 cm. Oblicz
gos: W trapezie równoramiennym przekątna ma 17 cm długości, a wysokości 8 cm. Oblicz pole tego
trapezu.
7 wrz 16:47
Eta:
Pomagam

..... rysuję, cierpliwości
7 wrz 16:50
Eta:

a,b −− dł. podstaw, a, b >0
z tw. Pitagorasa w Δ AEC
(
a+b2)
2= 17
2 − 8
2 = 225
| | a+b | |
P= |
| *h=......... dokończ
|
| | 2 | |
7 wrz 16:59
gos: jejku. dziekuje bardzo zaraz ogarnę i dokończę
7 wrz 17:00
Eta:
7 wrz 17:00
gos: czyli P= 15* 8 = 120?
7 wrz 17:03
Eta:
ok
7 wrz 17:04
ziomek: uff. dzięki bardzo
7 wrz 17:10