Dany jest wielomian W(x) = 8x5 – 32x3 – x2 + 4.
gosiak: Dany jest wielomian W(x) = 8x5 – 32x3 – x2 + 4.
a) Rozłóż ten wielomian na czynniki możliwie najniższego stopnia.
b) Korzystajac z rozkładu wielomianu na czynniki, ustal znak licz by W( 3), bez ob liczania
jej
wartości.
7 wrz 16:46
olkaa: Dany jest wielomian W(x) = 8x5 – 32x3 – x2 + 4.
a) Rozłóż ten wielomian na czynniki możliwie najniższego stopnia.
b) Korzystajac z rozkładu wielomianu na czynniki, ustal znak licz by W( 3), bez ob liczania
jej
wartości.
8 wrz 18:30