probowalem przez czesci ale to chyba inaczej trzeba zrobic ;d
Michail: oblicz całke:
∫dxx2−8x+16
jezeli to juz rozwiazemy to calka ta jest oznaczona gor do 2 a dol do −∞
7 wrz 10:39
Michail: dobra zrobilem xd
7 wrz 11:12
think: Michaił jeśli piszesz ułamek to użyć dożego u, wtedy będzie czytelniejszy zapis. Przykład, z
lewej to samo z ućyiem u a z prawej U
napisz to co jest po całce jeszcze raz, bo tak nie jestem pewna co tam jest
7 wrz 11:17
think: ale jeśli to jest:
| | −dx | | −dx | |
∫ |
| = ∫ |
| = tutaj zrób podstawienie t = x − 4 |
| | x2 − 8x + 16 | | (x − 4)2 | |
7 wrz 11:20
Michail: spoko juz dalem rady ale dzieki za rade z tym u

pozdrawiam
7 wrz 11:26
think: nie ma sprawy

mnie też o tym donieśli życzliwi
7 wrz 11:36
cbcb: ΩΔδαβ
7 wrz 12:40