matematykaszkolna.pl
kto z was studiuje na politechnice ELEKTROTECHNIKE?? WSP: bardo trudna jest tam matematykaemotkaemotkaemotkaemotka i jakie są tam tematy z matematyki
7 wrz 00:12
anmario: Matematyka na elektrotechnice jest na bardzo wysokim poziomie. Zapoznasz się tam (o ile jeszcze się nie zapoznałeś) z całkami pojedynczymi i wielokrotnymi, liczbami zespolonymi, następnie funkcjami rzeczywistymi zmiennej zespolonej, funkcjami zespolonymi zmiennej zespolonej, rozwijaniem funkcji w szeregi liczb rzeczywistych i szeregi funkcji w szeregi liczb zespolonych, rozwiązywaniem równań różniczkowych, transformatą Laplace'a i Fouriera, elementami topologii, rachunkiem tensorowym i wieloma innymi zagadnieniami. Ale najważniejsze jest chyba to, że będziesz miał wiele przedmiotów zawodowych gdzie cała ta matematyka cholernie Ci się przyda emotka
7 wrz 00:43
AS: Matematyka wszędzie jest jednakowo trudna. Ważne jak mocne masz podstawy z matematyki elementarnej, tej z szkoły średniej.(działanie na ułamkach algebraicznych, funkcja kwadratowa itd.) Ale najważniejsze to się nie bać,zaopatrzyć się w dużą ilość butaprenu i po strachu.
7 wrz 08:47
think: AS butaprenu? co Ty mu proponujesz Że niby ma się nim przykleić do krzesła, żeby nic innego nie robić tylko wkuwać
7 wrz 10:57
AS: Na stojąco trudno wiedza wchodzi do głowy i kłopot z pisaniem.
7 wrz 11:34
think: ja tam przygotowywałam się do analizy chodząc jak nawiedzona po okolicznym parku z zeszytem w rękach, chyba bym skonała jakbym się uwiązała do krzesła Tylko nie jestem pewna czy chodziłam, bo moi sąsiedzi w tym czasie postanowili zrobić wyścig motocyklowy na podwórku i nie słyszałam własnych myśli, czy też było ładnie ciepło a w tej starej kamienicy, w której mieszkałam zawsze wiało chłodem...
7 wrz 11:41
Marek: macie jakąś stronke gdzie można się tej analizy nauczyć? takiej dla początkującego?
7 wrz 11:48
think: ja niestety nie mam, uczyłam się klasyczną metodą wykorzystując materiały z wykładu i ćwiczeń. Ale jak wpiszesz w google analizę matematyczną na pewno wyjdzie kilka stronek odpowiednich dla początkującychemotka
7 wrz 11:51
AS: A jednak wkuwałaś tylko że w parku. Taki rachunek całkowy z uwagi na wielką różnorodność metod liczenia wymaga przeliczenia bardzo wielu przykładów. I tu się nie obejdzie bez krzesła i stołu.
7 wrz 12:35
WSP: dzięki za poradyemotkaP
7 wrz 15:02
Mateusz: Marku mam cos http://www.pwsztar.edu.pl/viewpage.php?page_id=85 moze ci się przyda ja kiedys tez z tego korzystałem.
7 wrz 15:32