lehu: 2x+2 - 2x-1 = 14
21 gru 22:38
Basia:
korzystasz z tego, że ax+y=ax*ay
czyli 2x+2=2x*22=4*2x 2x-1=2x*2-1=1/2 * 2x
stąd:
2x+2-2x-1=2x*(4-1/2)=7/2 * 2x
7/2 * 2x = 14
7*2x-1=14
2x-1=2=21
x-1=1
x=2
21 gru 22:43
lehu: dzięki!
21 gru 22:54
Koxu: ups sory
24 paź 22:05
Zdzichu: Tak sie mowi
24 paź 22:12
Darek: O widze ze sie ludzie zebrali. ELO

24 paź 22:20
Maciek: Widze ze znana strona. Fajnie tylko jak by udzie bardziej na temat pisali. Sporo obob widze ze
sie rozpisuje w tym temacie.
24 paź 22:20
Darek: Ta, bardzo wiele osob jest aktywnych

o czym gadamy ? moze o majcy ? ma ktos jakis problem ?
24 paź 22:21
Godzio:
Widzę, że jedna i ta sama osoba lubi rozmawiać sama ze sobą ... nie ma sensu spamować
24 paź 22:23
Kim ja jestem: Ja mam problem. Nie wiem kim ja jestem.
24 paź 22:23
Darek: Uuu to duzy problem
24 paź 22:23
Magda: Godzio jak jedna osoba
24 paź 22:25
Godzio:
Zaraz zablokuje jednego spamera i zobaczę czy automatycznie zablokuje się reszta
24 paź 22:26
Eta:
24 paź 22:27
Vizer: Godzio awansowałeś na moderatora?
24 paź 22:27
Magda: Hmm ja sadze ze tu sa jednak 2 osoby
24 paź 22:27
Piotrek: Mam problem
3(x+1)−3(x)−3(x−1) = 15
24 paź 22:33
Piotrek: 3x+1−3x−3x−1=15
24 paź 22:36
Piotrek: sory zle napisalem:
3x+1−3x−3x−1=15
24 paź 22:37
Piotrek: jak to rozwiazac ?
24 paź 22:37
Piotrek: Kto mnie dubluje
24 paź 22:38
Eta:
x=2
24 paź 22:42
24 paź 22:42
Piotrek: no ok, wynik dobry ale moglabys to rozpisac ? bo sam wynik nic mi nei daje
24 paź 22:42
Piotrek: ok dzieki
24 paź 22:44
Eta:
24 paź 22:45
Piotrek: Nie ma lipy w tych zadaniach. Jak sie je rozumie to sa nawet fajne.
24 paź 22:57
Piotrek: Sorry ale mam jeszcze 1 pytanie
8*5x+7*5x−1=22+5x+1
24 paź 23:11
Eta:
Podobnie:
5
x=....
x=....
24 paź 23:14
sushi_ gg6397228:
zonk do poprawki (.... −5)
24 paź 23:16
Piotrek: a skad wzielas −15
24 paź 23:16
Piotrek: no wlasnie
24 paź 23:17
Piotrek: ale i tak dzieki
24 paź 23:18
Piotrek: Dobra, wielkie dzieki. Mam dosc robilem majce cały dzień.
24 paź 23:21
Eta:
No tak .. znów chochlik
5
x=5
x=1
sushi czuwa i śledzi każde moje rozwiązanie
24 paź 23:29
rrrrrrrrrr:
24 wrz 21:08
Beata: −6(x+1)=24
12 kwi 18:37
majkello: a cos takiego : 2
x−(1/2)
x=0

?
11 sty 20:23
tumor: 7*4x−22x+1=26+7*4x−1 wie ktoś jak?
1 paź 22:11
bezendu:
7*22x−22x*2=26+7*22x*4−1
2x=t t>0
I jedziesz
1 paź 22:12
tumor: Dzięki
1 paź 22:59