funkcje
monikaa :): hej.mam pytanko .musze narysowac wykres funkcji y=ax
2
a) y=−
12(x+1)
2 +3 ? powiedzcie jak to przeusnac
6 wrz 19:13
monikaa :): monikaa

: hej.mam pytanko .musze narysowac wykres funkcji y=ax2
a) y=−12(x+1)2 +3 ? powiedzcie jak to przeusnac
6 wrz 19:35
daro: y=−12(x+1)2 +3 w tym musisz zaczac od (−1/2 x)2 później w lewo o jeden musisz przesunąć oraz o
3 do góry
a do drugiego przykładu analogicznie
6 wrz 20:27
daro: sorry nie w tym tylko w pierwszym równaniu pomyliło mi sie
6 wrz 20:28