matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
moher_:
Błagam o pomoc
wykaż, że: a).
√
9−4
√
5
−
√
6−
√
5
=−1 d).
√
5−2
√
6
* (49+20
√
6
)
1
/2=1 e). [1/2
√
3
− 6/
√
3
−1
]
5
=0 f). (1/
√
6
−
√
5
+ 1/
√
6
+
√
5
)
2
= 24
6 wrz 19:11