matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Proszę o pomoc! Kamila :):
Oblicz wartości funkcji trygonometrycznych kąta ostrego α, jeśli sinα(90stopni−α) =
3
5
6 wrz 18:50
M:
23 kwi 12:06
M:
21 maj 10:26
Jinxia:
sin(90
o
−α)=cosα
3
cosα=
5
dalej juz standard
21 maj 10:47