.
Mirek: 1.pierszym wyrazem pewnego ciagu arytmetycznego jest liczba −3 a piatym liczba 15 znajdz
drugi
trzeci i czwarty wyraz tego ciągu
2wstaw pomiedzy liczby
12 i 8 szesc liczb tak ,aby razem tworzyły one osiem kolejnych
wyrazów ciągu arytmetycznego
wie ktos jak to zrobic


?
6 wrz 18:14
Mirek: a napiszesz


bardzo mi jest potrzebne to zadanie
6 wrz 18:16
Mirek: Napisze
6 wrz 18:16
Mirek: napiszesz mi to zadanie ktos sie pod mnie podszywa ja tego nie pisze napisz to zadanie
6 wrz 18:18
Kejt: wylicz różnicę(r). i podstaw do wzoru na n−ty wyraz.
6 wrz 18:21
Mirek: dzieki kejt a mogłabys rozwiązac z jedennprzykład to bym zobaczył jak to sie robi \

?
6 wrz 18:24
Kejt:
a
n+1=a
n+r
a
2=a
1+r
a
2=1,5
6 wrz 18:39