Funkcje
Ona! :):

1) Rozwiąż równanie z niewiadomą x:
a) kx + 4 = 2x + k
2
b) |m| * ( x + 2|m|) = x + 2
| | 1 | |
2) Zbadaj dla jakich wartość a i b wykresy funkcji f(x) = −2x + 4 oraz g(x) = |
| x − 3 |
| | 2 | |
przecinają si w punkcie P (a+b ; a − 2b)
3) Przedyskutuj liczbę rozwiązań układu równań w zależności od parametru m.
mx
2 + y =1
x + y = m
4) Wykres funkcji f jest sumą półprostych i odcinków. Napisz wzór funkcji f. Potrzebne dane
odczytaj z wykresu.a samej górze)
Mam nadzieję, że ktoś z was mi pomoże.
Nie mam pomysłu na te zadania bądź nie jestem pewna co do niektórych, czy dobre zrobiłam.
Może nie koniecznie chodzi mi o to aby ktoś mi je rozwiązał, ale o pomoc w zrozumieniu. Jeżeli
ktoś mógłby mi napisać JAK to rozwiązać byłabym bardzo wdzięczna!