?
Stefii: Czy ktoś może mi pomóc

Oblicz:
| | 2 | | 2 | |
a) √9*[(1,5)−1+91,5]−27− |
| w tym przykładzie − |
| to potęga
|
| | 3 | | 3 | |
| | 2 | | 1 | | 1 | |
b) [(81625){−0,75/(1 |
| )3−(0,125) |
| ]−2 tutaj |
| to potęga |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
6 wrz 17:07
Stefii: poprawiam zapis:
b) [(81625)−0,75/(1233−(0,125)13]−2
6 wrz 17:12
Godzio:
| | 2 | | 1 | | 1 | |
a) 3 * ( |
| + 33) − |
| = 2 + 81 − |
| = ... |
| | 3 | | 9 | | 9 | |
| 53 | | 1 | | 125 | | 1 | | 223 | |
| − |
| = |
| − |
| = |
| |
| 33 | | 2 | | 27 | | 2 | | 54 | |
| | 125 | | 54 | | 250 | |
( |
| * |
| )−2 = ( |
| )−2 = ... |
| | 27 | | 223 | | 223 | |
koszmarne wyniki
6 wrz 17:17
Kejt: znowu.. jest jakiś moderator?
6 wrz 17:30
Kejt: o jest. przyznać się, który to..
6 wrz 17:33
Godzio:
6 wrz 17:35
Stefii: podobno wyniki to w a)2 b)4 ale czy to napewno mi wyjdzie z tych obliczeń
6 wrz 20:50
magda: [(816250,75 : (123)3 − (0,125)span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">13]−2
20 wrz 20:10
Mila:
Kejt, skąd to pytanie? 17:30?
20 wrz 20:39