POMOCY
nikol =*: przedstaw iloczyn w postaci potęgi o wykładniku dodatnim. przyjmując, że a≠0.

6 wrz 16:39
Kejt: to ma być dwumian newtona, czy ułamek?
6 wrz 16:49
nikol =*: | | | | | |
ejj w podpunkci ,,a'' nie ma być | −6 tylko | −6 |
| | | |
6 wrz 16:59
Kejt: ponawiam pytanie..
6 wrz 17:00
monia: | | | |
ja nie rozumiem cię ale w ,,a'' ma wyjść (a) a w podpunkcie ,, b'' ma wyjść | 3 |
| | |
6 wrz 17:03
6 wrz 17:05
6 wrz 17:08
maja: heh. na pewno ułamek
6 wrz 17:09
nikol=*: o.o tak ułamek
6 wrz 17:09
Kejt: | | 1 | | 1 | |
a)( |
| )−6*a−4* |
| =a6*a−4*a−1=a6+(−4)+(−1)=a6−4−1=a1=a |
| | a | | a | |
b) jest Twoje.
6 wrz 17:15
nikol=*: ejj jak obliczyć ,,b ''
6 wrz 17:28