matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc dzialanie
Ernyk:
Proszę o pomoc w obliczeniu: Wykaz, że liczba 7
1
0
0
− 7
9
9
− 2*7
9
8
=..........jest podzielna przez 10
6 wrz 16:35
Kejt:
7
100
− 7
99
− 2*7
98
=7
98
(7
2
−7−2)=7
98
(7
2
−7−2)=7
98
*40
7
98
*40
=7
98
*4
10
6 wrz 16:37