Mnożenie pierwiastków
Kuba: Szybka pomoc. 2 *
√9−4√5 *
√6−2√5
Odjęło mi zdolności, a mam mam mało czasu. Proszę o pomoc
6 wrz 16:00
Godzio:
2 * √(√5 − 2)2 * √(√5 − 1)2 = 2 * (√5 − 2)(√5 − 1) = 2(5 − 3√5 + 2} =
14 − 6√5
6 wrz 16:04
Svanar: godzio, kto Cie całek uczył ? na jakieś korki chodzisz ?
6 wrz 16:05
Godzio:
jestem samoukiem

podpatruje rozwiązania, sposoby, i oglądałem kilka filmików na youtube z www.etrapez.pl
6 wrz 16:09
Godzio: później kilka zadanek z zadania.info , porównywałem z rozwiązaniami i później już wyszukiwałem
6 wrz 16:09
Kuba: jejku naprawdę szybka, jestem po stokroć wdzięczny, kurczę, żeby móc dostrzegać, że to wyszło
ze wzoru ... tak szybko xd
6 wrz 16:09
Svanar: nauczysz mnie kiedys ?
6 wrz 16:10
Godzio:
nie ma problemu ale to żeby uczyć to muszę je opanować bo niektórych przykładów i tak nie
zrobię

ale proponuje Ci pooglądaj sobie kilka filmików z całek www.etrapez.pl na youtube bardzo dobrze
tłumaczą (przynajmniej ja dobrze rozumiem)
6 wrz 16:12
Svanar: ok zobacze to
6 wrz 16:18