liczby wymierne
xx: Jak to zrobić, żeby wyszło 1681
[(19:827):1648]:81128
6 wrz 15:55
xx: przykład zaczyna się od [(
6 wrz 16:02
Kejt: nie widzę problemu..
| | 1 | | 27 | | 48 | | 128 | | 3 | | 128 | |
[( |
| * |
| )* |
| ]* |
| = |
| *3* |
| =... |
| | 9 | | 8 | | 16 | | 81 | | 8 | | 81 | |
6 wrz 16:35
xx: 98*12881=169 a ma wyjść 1681 help może inny wynik wychodzi potęgując
wszystkie liczby
6 wrz 16:55
Kejt: potęgując? gdzie Ty tu potęgi masz?
6 wrz 17:02
Kejt: na pewno wszystko dobrze przepisałeś/aś?
6 wrz 17:04
xx: dobrze przepisałem bo to miałem na spr kombinowałem tak [(1/3
2* 3
3/2
3)*3]*2
7/3
4 =16/9może
nauczycielka się pomyliła
6 wrz 17:19
Kejt: liczę to 3 raz i nadal nie widzę błędu.. więc całkiem możliwe, ale może ktoś zaraz skoryguje
ewentualnie....
6 wrz 17:21
xx: dzięki
6 wrz 17:28