Matmaaaa
Baczas: Niewiem co z tym mam zrobić, może wy coś podpowieie .
temat na tekcji

P[Funkcja kwadratowa−postać ogólna i kanoniczna]]
a.) y= ( x−3)
2 + 5
b.) y= −2(x+1)
2 − 1
a pod tym mam
Przekształć wzór z postaci ogólnej na kanoniczną, moim zdaniem to nie jest polecenie do tych
przykładów.
6 wrz 14:55
m:): postać kanoniczna to jest ta którą masz zapisane przykłady a ogólna to jest y=ax2+bx+c
6 wrz 15:01
m:): a) masz napisać postać ogólną w takim razie
y=x2−6x+14
6 wrz 15:02
m:): b)y=−2x2−4x−3
6 wrz 15:04
Baczas: Aha czyli te polecenie to wiąże się z przykładami?
6 wrz 15:11
Baczas: A umie ktos to narysować? Bo podobno muszę to też narysować, przekształciłem, wyniki wyszły
takie same ale do rysunku niewiem. HELP
6 wrz 19:22
6 wrz 19:39
Baczas: To np w przykladzie pierwszym przesuwam wykres o [3,5] ? A wykresem jest parabola?
6 wrz 19:47
6 wrz 19:59