matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
fruu:
Wiadomo, że log
9
7=a. Oblicz log
7
81.
5 wrz 11:54
Svanar:
log
7
7
1
1
log
9
7 =
=
= a ⇒ log
7
9 =
log
7
9
log
7
9
a
2
log
7
9
2
= 2log
7
9 =
a
5 wrz 11:58
Kejt:
a=log
9
7=a
log
7
7
1
a=log
9
7=
=
log
7
9
log
7
9
log
7
81=log
7
9
2
=2log
7
9 teraz sobie poradzisz?
5 wrz 11:58