.
Fredzia: | | 5 | |
Może mi ktoś pomóc jak narysować funkcje: x2+y2= |
| |
| | 4 | |
wiem ze trzeba wyznaczyc na y=
√5−4x2/{2} ale jak to narysować? B.prosze.
4 wrz 20:10
think: kochana nie wiem po co ci ten pierwiastek... a równanie okręgu widziałaś?
4 wrz 21:14
think: podaj mi współrzędne jego środka i promień
4 wrz 21:14
Fredzia: o jej...to juz wiem,poradze sobie.Dzięki za pomoc
5 wrz 12:58
Fredzia: | | √5 | |
ej ale nie wiem jak to narysować, bo S(0,0) a r= |
| |
| | 2 | |
5 wrz 13:15
Svanar:
5 wrz 13:17
Wacek:
Do
Fredzia − użyłeś sformułowania: " jak narysować funkcję". Co wg Ciebie w zapisie
| | 5 | |
x2 + y2 = |
| jest argumentem funkcji? |
| | 4 | |
5 wrz 13:30
Fredzia: oj układ równań! pomyłka.
5 wrz 13:32
Svanar: to jest po prostu wzór
5 wrz 13:33
Fredzia: no dobra dzięki Svanar, ale mi chodziło o dokladnośc.

to ja juz sobie sama policze...
5 wrz 13:34
Fredzia: ale równanie tez
5 wrz 13:35
Wacek:
| | 5 | |
Na razie jest równanie: x2 + y2 = |
| , jeśli to jest układ równań, to gdzie jest
|
| | 4 | |
drugie równanie?
Pytanie kieruje do
Fredzia, a nie do
Svanar
5 wrz 13:36
Fredzia: mam w zeszycie

tylko nie wiedzialam jak to narysować....
5 wrz 13:40