błagam o odpowiedz
Bernadetta: prosze o pomoc... jak to rozwiązac a moze ktos mi powie na czym to polega...
nie wiem jak sie daje pierwiastek ale opisze zadanie
pod pierwiastkiem jest 666do potegi2 plus 888do potegi 2 jak to rozwiazac
4 wrz 17:49
ak1: √6662+8882=1110
zastosuj kalkulator pamiętając o kolejności działeń
najpierw potęgowanie następnie suma i pierwiastek
4 wrz 18:02
AS:
Przekształcam wyrażenie podpierwiastkowe
6662 + 8882 = (111*6)2 + (111*8)2 = 1112*(62 + 82) =
1112*100 = (111*10)2
Wstawiając pod pierwiastek znajdujemy wynik 111*10 = 1110
4 wrz 18:24