matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania tryg.
zuz:
4sinx−2 =0
√
3
+ 2 sinx = 0
4 wrz 15:14
Godzio:
4sinx − 2 = 0 4sinx = 2
1
sinx =
2
π
5
x =
+ k*2π v x =
π + k*2π
6
6
2sinx = −
√
3
√
3
sinx = −
2
π
4
x = −
+ k*2π v x =
π + k*2π
3
3
4 wrz 15:22
zuz:
dziekuje
4 wrz 15:32