Prosze o pomoc Procenty
ANIA: Zad.1 Chcac zapisac liczbę 2/3 w postaci ułamka dziesietnego , zaokraglamy rozwiniecie tego
ulamka do 0,1. Blad bezwgledny tego przyblizenia jest rowny

?
Zad.2 Sznurek o dl. 10 m pocieto na 3 rowne czesci , ktorych stosunek dl. jest rowny 3:5:7.
Jaka dl. ma najkrotsza z tych czesci?
Zad.3 Przekatna kwadratu ma dl 2. Jezeli dl tej przekatnej zwiekszymy o 50 procent, to pole
kwadratu wzrosnie o
3 wrz 19:25
Kejt:
2.
3x; 5x; 7x − części sznurka
3x+5x+7x=10
musisz wyliczyć "x" a potem 3x.
3.
2*2:2=2
2*1,5=3
3*3:2=...
wystarczy policzyć różnicę.
3 wrz 19:28
ANIA: Dzieki wielkie
3 wrz 19:32
ANIA: a to pierwsze zad zrobi mi ktos
3 wrz 19:34
Kejt:
0,(6)≈0,7
mógłbyś wzór podać? bo mam sklerozę
3 wrz 19:36
BARTEK: na Sume mielismy S rowna sie a1 w liczniku dzielone przez 1 odjac q
3 wrz 19:43
BARTEK: my taki mielismy ANKA
3 wrz 19:44
Kejt: wzór na błąd bezwzględny..?
3 wrz 19:44
think: | liczba zaokrąglona − liczba dokładna|
3 wrz 19:47
BARTEK: wzór na błąd bezwzględny:
|x−a|
3 wrz 19:48