matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jeżeli...
roxi:
Jeżeli x*y= −3 i (x+y)
2
=30, to wartość wyrażenia x
2
+y
2
równa się: A) 27 B) 33 C) 36 D) 39
2 wrz 15:23
pixi:
zastosuj: (x+y)
2
=x
2
+2xy +y
2
odp.C
2 wrz 15:32
roxi:
Dzięki
2 wrz 15:38