równania rózniczkowe
student: Witam. Kolejne zadanie z którym mam problem:
Rozwiąż równanie:
2(x+y)dx+(2x+3y2)dy=0
Niedługo mam poprawkę z matmy, a kompletnie nie pamiętam jak się liczy równania różniczkowe : /
Z tego co mi się obiło o uszy, to zadania na poprawce będą tej samej maści, co na egzaminie,
także prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu.
Pozdrawiam ; )
2 wrz 11:08
anmario:
2(x+y)dx+(2x+3y
2)dy=0
P(x,y)=2(x+y)
Q(x,y)=2x+3y
2
A dalej zerknij do konkurencji
http://www.matematyka.pl/7195.htm
wszystko odnośnie rozwiązywania tego typu równań, wprawdzie na innym przykładzie, bardzo ładnie
pokazane.
2 wrz 12:56
student: Komunista, mam gdzieś co sobie piszesz, jeśli Ci przeszkadza ta strona to po prostu tu nie
zaglądaj. A z koncentracją nie mam większych problemów, ale dziękuje, że się o mnie martwisz.
Dzięki anmario za pomoc

Pozdrawiam
2 wrz 13:07
think: wpis Komunisty został usunięty a on sam zablokowany... To forum ma służyć innym celom niż
eksponowanie swoich upodobań politycznych, tudzież ich braku. Pomijając inne aspekty
zamieszczonych wypowiedzi
2 wrz 19:07