matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Korzystając ze wzoru Moivre'a obliczyć.
mik:
(
√
3
−i)
3
2
Jesli można, proszę o działania na stopniach
30 sie 11:40
think:
γ(a + bi)
n
= |z|
n
(cosnγ + isinnγ) a =
√
3
b = −1 |z| =
√
(−1)
2
+ (
√
3
)
2
= 2 n = 32
π
11π
kąt γ = 2π −
=
6
6
podstaw do wzoru
30 sie 14:33