ZADANIA
K: Wiadomo,ze P(A)=0,7, P(B)=0,6 I P(A∩B)=0,3. OBLICZ P(A'∩B) I P(A'sumaB')
B) WIADOMO,ZE P(A')=0,5 P(B')=0,4 i P(A suma B)=0,7.OBLICZ P(A∩B), P(A'∩ B) ORAZ P(A' ∩B')
C) WIADOMO,ZE P(A)=0,5 P(B')=0,3 I P(A SUMA B)=0.9.oblicz: P(A∩ B), P(A suma B'), P(B' ∩A), P
(A' sumaB')
28 sie 10:39
think:

a)
P(A'przekrojoneB) = P(B) − P(AprzekroB) = 0,3
P(A'uB') = to na rysunku widać, że to jest całość − P(AprzekrB) = 1 − 0,3 = 0,7
w pozostałych punktach sam/−a pokombinuj
28 sie 11:31
Olga: (3*1/3)−7*(0,3)−5/2−2*(10+27*(1/4)3)
17 wrz 17:12