pozdrawiam wraz z moim
który właśnie grzeje mi
kolana
jakaś posucha, cisza spokój, co to wszyscy śpią czy jak?
:
Dowieść że jeżeli x,y,z są takimi liczbami nieujemnymi że x + y + z = 1 to:
| x | y | z | 3 | ||||
+ | + | ≤ | Sam się nad nim póki co głowie | ||||
| x + 1 | y + 1 | z + 1 | 4 |
Dzisjaj mam straszny ból głowy ( ciśnienie spada mi niemal do zera)
Może to już koniec ze mną?.........
Ale się nie dam, bo fajnie mi z Wami
Powoli dochodzę do siebie, więc wybaczcie,że dzisiaj nie daję nowych zadanek
Miłego wieczoru
? Pozdrawiam.*********
ode mnie ( za te wrrrrrrrrr
)
. Pozdrawiam.**********
koniec listopada mi pasuje
po sezonie ogródkowych, najczęściej o grzybach
przypominają wiszące girlandy, jak najbardziej może być
Ale co najważniejsze, Eta zostań tu trochę, Gustlik na pewno znajdzie sposób na podbicie Ci
ciśnienia
a tak poważnie to nie dawaj się, pamiętaj, że właściwie to obiecałaś przyjechać
na moje wesele
a jak kopniesz wcześniej w kalendarz to po co miałabym wychodzić za mąż
Dla takiej okazji
? ...... przetrzymam wszystkie dolegliwości
Trzymam za słowo
I pamiętaj, śpiesz się
bo wiesz?... z taką "młódką" jak ja, to nigdy nic nie wiadomo ?

pożyjesz jakieś 150 lat dzięki temu
Dzięki Gustlik
będę pamiętać o Twoich dobrych słowach jak postanowię popełnić ten czyn
niekaralny


takie zadania preferuje
owocnej nocy pozostającym
bo właśnie po kolejnych "prochach" przestała mnie boleć głowa
wczoraj musiałam wcześniej iść spać, bo
dzisiaj czeka mnie ciężka harówa, bracia wyprawiają jutro urodziny, także sprzątanie pieczenie
i takie tam
zakończyłam sprzątanie
więc skoro skończyłaś ....
Twoje zadanie musi poczekać na przypływ nowych sił, na dziś mam
dość, ale ktoś mi zajął łazienkę więc czekam aż będę mogła się umyć i uderzam w kimono...
zresztą nie mam już takiego parcia na szkło jak wiem, że zadanie jest już rozwiązane
co
innego gdy jeszcze jest 'dziwicze'
Godzio niewątpliwie warto, jeśli masz na to dość czasu...
| x | ||
rozważmy funkcję f(x)= | ||
| x+1 |
| −2 | ||
f"(x)= | , ponieważ 2 pochodna w przedziale(0,∞) jest ujemna mozemy skorzystać z | |
| (x+1)3 |
| x | y | z | x+y+z | ||||
+ | + | = f(x) + f(y) + f(z) ≤ 3f( | ) = | ||||
| x+1 | y+1 | z+1 | 3 |
| x+y+z3 | 13 | 13 | 3 | |||||
3 | = 3 | = 3 | = | |||||
| x+y+z3 +1 | 43+1 | 43 | 4 |
jesteś wielk−a/−i!
Ja o istnieniu samego Jensena nie miałam pojęcia.