matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc!
Rollnick:
Naszkicuj wykres funkcji f i g. podaj dziedzinę i równania asymptot wykresu funkcji g. f(x)= −1/2 , g(x)= −1/x+2
27 sie 17:11
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/157.html
27 sie 18:35
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/165.html
27 sie 18:36
Gustlik:
Równania asymptot, dziedzinę i zbiór wartości wznaczamy tak:
a
f(x)=
+q
x−p
1. D=R\{p} 2. ZW=R\{q} 3. Asymptota pozioma: y=q 4. Asymptota pionowa: x=p. Myślę, że sobie poradzisz.
27 sie 19:44
mati:
f(x)= −1/x +2
18 mar 13:50
mati:
18 mar 13:50
krystek:
−1
−1
−1
g(x)=
? a f(x)=
? lub g(x)=
+2 i bądź precyzyjny w zapisie jeśli
x+2
x
x
oczekujesz pomocy
18 mar 14:11
PokaCipcie:
f(x)= −1/x+1
5 mar 18:45