Wykaż
Eta: Wykaż korzystając z cos
3α,że cos
π2= 0
25 sie 19:45
Eta:
Godzio 
Myślałam,że w 1sek. podasz dowód
25 sie 19:56
think: cos3*30 = cos60cos30 − sin60sin30 = 0
25 sie 19:58
Godzio:
Nie było mnie prze moment
| | π | | π | | π | | π | | 3√3 | | 3√3 | |
cos |
| = cos3* |
| = 4cos3 |
| − 3cos |
| = 4 * |
| − |
| = |
| | 2 | | 6 | | 6 | | 6 | | 8 | | 2 | |
O to chodziło ?
25 sie 20:00
Eta:
Hehe......... moja
25 sie 20:02
think: Witaj Eto
25 sie 20:03
Eta:
O to,
Godziu ......o to

Widać ,że
think spragniona nowych zadań

bo na forum "posucha"
25 sie 20:05
think: w sumie to nie Eto, bo ostatnio to ja jednak bardziej spragniona jakiegoś odpoczynku jestem, a
jak w ogóle pomyślę o harmonogramie rzeczy do załatwienia jutro to ręce opadają i jeszcze nie
mam pomysłu jak to rozplanować, żeby się z wszystkim wyrobić.
25 sie 20:11
Eta:
"Zaprzęgnij" wszystkich Twoich
wielbicieli i po kłopocie
25 sie 20:18
Eta:
Zad. dla
Godzia z matury 80
Rozwiąż równanie:
(0,5)
log20,5sinx+ (sinx)
log0,5sinx= 1
25 sie 20:21
think: ehhh Eta rozwiązuje to zadanie w pamięci, także Godzio nie będzie miał z nim problemu...
25 sie 20:37
Godzio:
sinx ∊ (0,1)
0,5
log20,5sinx + sinx
log0,5sinx = 1
sinx
log0,5sinx + sinx
log0,5sinx = 1
sinx
log0,5sinx = sinx
logsinx1/2
| | 1 | |
log0,5sinx = |
| |
| | log0,5sinx | |
log
20,5sinx = 1
log
0,5sinx = 1 v log
0,5sinx = −1
0,5 = sinx v sinx = 2 − sprzeczność
| | π | | 5 | |
x = |
| + 2kπ v x = |
| π + 2kπ |
| | 6 | | 6 | |
napisz czy dobrze czy źle jak coś to jeszcze pogłówkuje
25 sie 20:37
think: tylko, albo coś mi się pomerdało albo to jest tożsamość
25 sie 20:38
think: ahh już widzę, czemu to nie jest tożsamość...zapomniała mi się pamięć i dziedziny nie
wyznaczyłam
25 sie 20:43
Eta:
Godzio 
Nie pytaj, bo na maturze nie będziesz miał kogo pytać (
zabronione 
Wykonaj sprawdzenie i wszystko będzie jasne

Zastanawiam się często:czemu sami nie potraficie sprawdzić przez zwykłe podstawienie
25 sie 20:50
Godzio:
sprawdziłem i się zgadzało tylko chciałem się upewnić czy niczego nie pominąłem

a na
szczęście matura to to jeszcze nie jest
25 sie 20:56
think: Eta, bo w mam ograniczoną pamięć operacyjną

ja z tych którym na papierze lepiej się myśli a
sprawdzać potrafię, tylko zawsze byłam w gorącej wodzie kąpana

ale wierz lub nie na swojej
maturze sprawdziłam rozwiązania, które mi wyszły. Zresztą nie tylko swoje

ale wtedy to był
mój szczyt formy, chociaż teraz też nie jest tragicznie.
25 sie 20:59
Eta:

no i po ptokach
25 sie 20:59
think: idę sobie do jutra Eto
25 sie 22:45
Eta:
Ja też idę ,bo jestem w**********

Miłych snów
25 sie 22:56
think: hmm nic mi nie pasuje to tego skrótu***

ale do jutra
25 sie 22:59