symetria względem prostej
kuba: Oblicz pole części wspólnej trójkąta równobocznego o boku długości a i jego obrazu w symetrii
względem prostej przechodzącej przez środki dwóch boków.
Potrzebuję tego bardzo pilnie. Jutro mam egzamin poprawkowy z matematyki i okazało się, że
muszę przerobić jeszcze jeden temat.
Bardzo proszę o pomoc.
24 sie 21:35
Eta:
| | a2√3 | | a2√3 | |
P = 12 P(ΔABC) = 12* |
| = |
| |
| | 4 | | 8 | |
24 sie 21:53
kuba: Dzięki wielkie!
24 sie 22:10
Eta:
I co
kuba ........ pasuje?
24 sie 22:10
Eta:
No, bo już nie mogłam się doczekać odpowiedzi z Twojej strony
24 sie 22:11