Rysowanie funkcji kwadratowej
Marcin:
Nie wiem od czego zacząć...
24 sie 19:15
TOmek : | | 4−x | | 4−x | | (4−x) | | 1 | |
f(x)= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | x2−16 | | x2−42 | | (x−4)(x+4) | | x+4 | |
24 sie 19:28
TOmek : | | 1 | |
f(x)= |
| funkcja została przesunięta o wektor [−4,0] |
| | x+4 | |
| | 1 | |
rysujesz wykres funkcji f(x)= |
| i pozniej przesuwasz wykres o wektor [−4,0] |
| | x | |
24 sie 19:34
Eta:
D
f= R\ {−4,4}
skracamy ( x−4) przy założeniu,że x≠4
24 sie 19:44
Marcin: | | 1 | |
Wektor? To w jakiej postaci jest ta funkcja f(x) = |
| , bo teraz jestem zmieszany? |
| | x + 4 | |
24 sie 19:45
Marcin: Faktycznie, chyba na górze jest minus.
24 sie 19:47
Marcin: | | −1 | |
MINUS JEDEN, miałem na myśli |
| |
| | x + 4 | |
Wybaczcie zamęt, ale jutro mam egzamin komisyjny, więc wszystko mi się miesza.
24 sie 19:49
TOmek :
skąd ten minus? Eta?
24 sie 20:06
TOmek : aha wiem ....
24 sie 20:06
Eta:

do
TOmka
24 sie 20:08
TOmek :
24 sie 20:24
Eta:
24 sie 20:25