matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
AniA:
Oblicz x gdy:
√
2
cosx=
2
24 sie 18:11
Eta:
π
√
2
cos
=
4
2
π
π
x =
+k*2π lub x= −
+k*2π , k€C
4
4
24 sie 18:43
Waldemar:
x=
π
4
+2kπ ∪ −
π
4
+2kπ k∊C [arc cosx=
π
2
−(x+
x
3
6
+
3x
5
40
+
15x
7
336
+.....)] i x=
√
2
2
wyrażenie w nawiasie() po dokładnym policzeniu
π
4
24 sie 19:08