Matura poprawka
rektor91: Matura: wiem ze było coś z równaniem okregu (x+1)(y+3)=13 i było wzkazać r2 ja dałem ze to jest
pierwiastek z 13,ale nie jestem pewien czy akurat dobrze zapisałem na początku ale
stwierdziłem ze liczba która jest podniesiona do kwadratu tak jak we wzorze daje wynik 13
..Proszę o opdowiedz
24 sie 12:07
think: no jeśli to był (x + 1)2 + (y + 3)2 = 13
to ze wzoru (x − a)2 + (y − b)2 = r2
jesli miałeś wskazać r2 to w takim razie poprawna odpowiedź to 13, jeśli miałeś podać r=
√13
24 sie 12:15
yyy: to samo uważam. ale wydaje mi się że należało podać r. musiało być jakies utrudnienie przeciez
a nie przepisanie ze wzoru.
24 sie 12:19
rektor91: dziękuję za odpowiedź...czyli dobrze zaznaczyłem
24 sie 12:34