24 sie 08:53
pi:
A komu się chce te bazgroły czytać? Napisz tu jakieś zadanie, jedno, ewentualnie dwa − może
ktoś się skusi.
24 sie 10:08
giiie: drugi link juz rozwiazany
24 sie 10:20
think: do trzeciego linku:
z.4.
z.5
to będzie ciąg arytmetyczny jeśli r = a
n+1 − a
n = liczba bez n
policz
r =
√3(n+1) − 10 − (
√3n − 10) = ....
jak Ci wyjdzie liczba bez n−a to jest arytmetyczny
z.6
b
2 = −10
b
5 = −80
b
5 = b
2*q
3 → −80 = −10q
3
q = .....
z.7
q=6
a
1 *a
2*a
3 = 64
a
1*a
1q*a
1q
2 = 64
a
13q
3 = 64
(a
1q)
3 = 4
3
a
1*6 = 4
| | 2 | |
an = a1qn−1 = |
| *6n−1 = 2n*3n−2 |
| | 3 | |
24 sie 10:32
think: link 1
z.3 α ostry więc cosα ≠ 0
| | sinα | |
tgα = 2 → |
| = 2 → sinα = 2cosα
|
| | cosα | |
Podstawiasz za sinα 2cosα i Ci się wszystko ładnie uprości:
| cosα + sinα | | cosα + 2cosα | |
| = |
| = ...
|
| cosα | | cosα | |
z.4
policz z tw.Pitagorasa przeciwprostokątną.
| | 4√3 | |
sinα = |
|
|
| | przeciwprostokątna | |
| | 4 | |
cosα = |
|
|
| | przeciwprostokątna | |
porównaj z odpowiedziami i zaznacz poprawną
24 sie 10:42
giiie: a drugi link by ktos pomogl, to bym sprwadzil wyniki

dzieki wyzej
26 sie 11:12
b.: to napisz wyniki, a ktoś Ci napisze, które są dobrze
26 sie 11:15
giiie: 1. b
2. c
3. a
oraz czy ktos z pierwszego linku moglb sprwadzic 2 pierwsze odp.
i czy zna rozwiazania do nastepnych zadan otwartych?
z gory wielkie dzieki
26 sie 11:19
think: zad 1 dobrze, zad 2 dobrze
zad 3 źle
26 sie 11:26
giiie: 3 d ?
think, a moglbym mi pomoc w dalszych zadaniach? bo niemam pojecia jak je zrobic, a za 30 min
jade zawiesc je, bede bardzo wdzieczny
26 sie 11:30
think: giie
3c
niestety jestem w pracy i zagladam tu z doskoku. Także na mnie raczej nie licz.
26 sie 11:31
giiie: chociaz z jednym cwiczeniem, max dwoma i moge zawiesc to, bo szukam na necie i nic nie moge
dorwac
26 sie 11:36
think: które zadanie, bo za chwilę muszę jechać
26 sie 11:46
think: zad 3 z tym ciąbiem co ma być odpowiedź c
1,5, x − 3
własność arytmetycznego
1 + x − 3 = 2*5
x − 2 = 10
x = 12
odp c
26 sie 11:47
Unknown: Think, teraz od wyliczonej 12 odejmij 3 i będzie 9, czyli odp.b
26 sie 11:48
giiie: chodzi mi o zadania otwarte, od 4 do 7
26 sie 11:49
think: Unknown ale chodziło o o x nie o trzeci wyraz ciągu.
26 sie 11:58
giiie: znaczy chodzi mi ozadania z 3 linku
4−8
26 sie 11:59
think: od 4 do 7 z którego linku? 1 czy 3?
26 sie 11:59
giiie: 3 link od 4 do 8
26 sie 12:06
giiie: sorry, chodzi o link 1
ale mieszam
26 sie 12:08
giiie: z pierwszego link.
6. \tg \alpha=\frac{\sin \alpha}{\cos \alpha}
26 sie 12:26
think: ja też sorry zaczęła się praca i nie zdążyłam Ci pomóc:(
26 sie 14:27