znajdz dziedzine funkcji
dethim: czesc. potrzebuje znalezc dziedzine takiej funkcji.
22 sie 18:40
Eta:
dziedziną funkcji f(x) = arcsinx jest :
−
π2 ≤ x ≤
π2
| | x−1 | |
to dziedziną f(x)= arcsin |
|
|
| | 2 | |
jest:
dokończ rozwiązanie tej podwójnej nierówności ....
22 sie 20:52
Gustlik: Eta, pomyliłaś dziedzinę ze zbiorem wartości. Dziedzina arcsinx to −1≤x≤1.
22 sie 23:55
Eta:
Słuszna uwaga

..... dzięki
Gustlik
−2≤ x−1 ≤2
−1≤ x ≤3
Df= < −1, 3>
23 sie 00:03
Gustlik:
23 sie 00:25
dethim: proste, dzieki
24 sie 13:45