matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastek
maja:
ile to jest
√
2
*
√
2
przez to samo? (
√
2
*
√
2
)
22 sie 17:06
Handi:
√
2
*
√
2
=(
√
2
)
2
=2
22 sie 17:09
Eta:
√
2
*
√
2
=
√
2*2
=
√
4
= 2
22 sie 23:13
Gustlik:
√
x
*
√
x
=(
√
x
)
2
=x.
22 sie 23:58
Eta:
Jak już takiego banału
maja
nie wie ! to prościej zapisać jej tak, jak podałam
bo w dalszym ciągu nie będzie wiedzieć, ile to jest: (
√
x
)
2
23 sie 00:07