matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kubek:
1
Wiedząc że α jest kątem ostrym i cosα=
, można stwierdzić że:
7
a) sin
2
α+cos
2
α= 1
4
√
3
b) sinα=
7
c) tgα= 4
√
3
√
3
ctgα=
12
dobrze zrobiłem
21 sie 16:12
Godzio:
jest ok :
21 sie 16:56