F. kwadratowa
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy: Dana jest rodzina funkcji kwadratowych zmiennej rzeczywistej x, opisana wzorem:
f(x) = − 0,5x2 + ax − 6, gdzie a jest liczba rzeczywista.
Wyznacz liczbe a, dla ktorej zbiorem wartosci jest przedzial ( − ∞, 0 >
Wiec rozumuje, ze q = 0, a co dalej ?
20 sie 02:25
yyy: z tego należy ułożyć równanie
20 sie 08:30
robinka:
Δ=a
2−12
zał. a≠0
20 sie 10:33
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy: Dzieki
20 sie 12:49
Godzio:
z tym że
| −a2 + 12 | |
| = 0 |
| −2 | |
20 sie 15:19
robinka: dzięki Godzio za poprawkę
20 sie 15:39