wykaż
Eta: Wykaż,że jeżeli a,b,c są długościami boków Δ−ta oraz R i r długościami promieni
okręgu opisanego i okręgu wpisanego w ten trójkąt to zachodzi warunek:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
|
| = |
| + |
| + |
|
|
| | 2Rr | | ab | | ac | | bc | |
P.S. zadanie jest przeznaczone :
nie dla
Godzia i
think
19 sie 22:16
think: jakoś to przeżyje

mam jeszcze mnóstwo sudoku do rozwiązania, więc poradzę sobie bez
podrzucanych przez Ciebie zagwózdek
19 sie 22:25
Godzio: no ładnie a ja to dopiero zobaczyłem i już chce się robić:(
19 sie 22:26
kometa:
19 sie 22:50
think: dobra

ja kończę, mam nadzieję, że nie pękniecie dziś ze śmiechu i zobaczymy się
jutro
19 sie 23:19
Eta:
Dobranoc
19 sie 23:49
Eta:
No dawaj
Godzio ten banalny dowód ..... bo nikt się nie kwapi by go podać
20 sie 00:59
Godzio:
2P = r(a + b + c)
| | a * b * c | |
r(a + b + c) = |
| |
| | 2R | |
| 1 | | a + b + c | |
| = |
| |
| 2Rr | | a * b * c | |
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| + |
| + |
| c.n.d |
| 2Rr | | bc | | ac | | ab | |
20 sie 01:03
Eta:
20 sie 01:06