matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
MATeusz:
4
Kąt α jest ostry oraz tg α =
. Oblicz sinα + cosα.
3
19 sie 19:29
think:
x
2
= 4
2
+ 3
2
= 16 + 9 = 25 x = 5
4
sinα =
5
3
cosα =
5
7
sinα + cosα =
5
19 sie 19:41
Święty:
x=5 sinα=
4
5
cosα=
3
5
19 sie 19:43
Święty:
ups wygląda na to, że think mnie wyprzedziła :S
19 sie 19:43