matematykaszkolna.pl
studia yyy: Witam. Mam taki pytanie. Wybieram się na studia na matematykę. Chciałam się dowiedzieć co powinnam umieć poza materiał liceum? Chcialam zapytać czy jest kontynuacja materiału licealnego czy też następuje przeskok?emotka proszę o odpemotka
19 sie 09:17
Zielona Gałązka: Nie musisz nic ponadto wiedzieć co w liceum. Tylko oćwicz się w zadankach. Na pierwszym roku sa pochodne, granice całki i macierze, to tak mniej więcej. Jeśli miałas w LO profil rozszerzony znasz te klocki, a jeśli nie, to je poznasz. Fajnie się oblicza te rzeczy emotka
19 sie 14:38
yyy: miałam rozszerzenieemotka a to troszke poznałam na dodatkowych zajęciachemotka dzięki za odpemotka
19 sie 17:47
Waldemar: A uzgodniłaś z rodzicami swoją decyzję.Może oni woleliby abyś studiowała nprganizację,zarządzanie i marketing
20 sie 07:09
yyy: Myślę, że nie potrzebuję z nimi uzgadniać decyzji. Oni wiedzą że lubię to, wiedzą co chciałam robić przez całe życie i wspieraja mnie w dążeniu do celuemotka
20 sie 08:27
Waldemar: Masz cudownych rodziców!
20 sie 12:51
yyy: Różnie można na to spojrzeć. Ale to jest dobre że nie kierują mną i nie wybierają mi przyszłości. I tak bym nie pozwoliła na to
20 sie 14:16
pegi: lepiej wybrac matematyke na politechnice czy uniwersytecie?
20 sie 16:06
bzzz: nie wiem jak jest na poli, byłam na uni... znam natomiast przypadki, że całkiem sporo osób z polibudy przeniosło się na uniwerek a ani jednego w drugą stronę... ale to też zalezy na jaki kierunek chcesz iść.
20 sie 16:40
pegi: na pewno pod innym katem bedzie nauczanie przebiegalo, specjalizacje na polibudzie to. matematyka finansowa, stosowana i niejaka biomatematyka emotka ale zbytnio mi to nic nie mowi, gdzie pozniej moglabym pracowac?
20 sie 19:32