matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązanie równania.
rux:
x − 5
2
Rozwiązaniem równania
=
jest liczba :
x + 3
3
17
A. 21 B.7 C.
D. 0
3
3x − 1
2
Rozwiązaniem równania
=
jest liczba :
7x + 1
5
7
4
A. 1 B.
C.
D. 7
3
7
Prosiłbym o rozpisanie co i jak. Dzięki, pozdrawiam!
18 sie 22:15
Maciek:
1. (x−5)3=2(x+3) 3x−15=2x+6 x=21 W drugim tak samo po prostu mnożysz na krzyż
18 sie 22:21