Planimetria
Kamil: Obwód koła o polu 16π wynosi:
A)4π
B)8π
C)16π
D)64π
18 sie 15:00
Godzio:
πr2 = 16π
r = ...
2πr = ?
18 sie 15:04
Kamil: P=16π
18 sie 15:11
Kamil: Obw=2πr i co teraz?
18 sie 15:12
Kamil: podpowiedzcie
18 sie 15:12
Kamil: Obw=2π16
18 sie 16:29
Kamil: prosze o pomoc w tym zadaniu, jestem osobą która dziękuje wam wszystkim za pomoc
18 sie 16:33
Asia: nie ma za co
18 sie 16:37
Kamil: pomozesz mi w tym zadaniu prosze
18 sie 16:39
Asia:
Dane:
pole−> 16π
Szukane:
obwód−> ?
Wzory:
pole−>πr2
obwód−>2πr
Popodstawiaj sobie
18 sie 16:41
Kamil: P=16π
P=πr2
Obw=2πr
18 sie 16:51
Kamil: co dalej liczyc
18 sie 16:52
pi:
Popodstawiaj sobie
18 sie 16:52
Kamil: P=π162
Obw=2*16*16
18 sie 16:54
Kamil: cos mi nie pasuje w liczeniu?
18 sie 16:55
Asia:
ciężko zrozumieć, że P=P ?!
18 sie 16:56
Kamil: πr2=16π
18 sie 16:59
Asia: BRAWO!
18 sie 17:00
Kamil: π162=16π
18 sie 17:01
Asia: po czym wnioskujesz, że 16=r?
18 sie 17:03
Kamil: nie jestem pewien czy podstawilem r promien dobrze i prosze cie o rysunek
18 sie 17:03
Asia: Kamil: πr2=16π
18 sie 16:59
co byś tu skrócił po dwóch stronach?
18 sie 17:03
Kamil: nie wiem ile r wynosi to znaczy nie jestem pewien
18 sie 17:04
Kamil: r2=16 i co dalej?
18 sie 17:05
Asia:

sorry, nie umiem dobrze rysować
18 sie 17:05
Asia: dalej musisz zrobić gofry bo nie myślisz w ogóle
18 sie 17:05
Kamil: r=√16
r=4 tak
18 sie 17:06
Asia: tak, dobre gofry?
18 sie 17:07
Kamil: prosze pomoz dobrze
18 sie 17:07
Kamil: nie mam gofrownicy
18 sie 17:07
Kamil: prosze pomoz Asia
18 sie 17:08
Kamil:
18 sie 17:08
Asia: napisałam tak=dobrze
18 sie 17:08
Asia: czemu płaczesz? ile ty masz lat?
18 sie 17:09
Kamil: to co mam liczyc jak r=4 prosze powiedz
18 sie 17:10
Asia: a czy ja Ci każe coś liczyc?
18 sie 17:10
Kamil: to jak odpowiedz bedzie
18 sie 17:11
Kamil: ?
18 sie 17:12
Asia: a,b,c lub d
18 sie 17:13
Kamil: ale jak policzylem promien to nie musze podstawic do wzoru albo policzyc
18 sie 17:14
Asia: no nie musisz, jak być chciał odpowiedź to byś musiał
18 sie 17:16
Kamil: a
18 sie 17:16
Kamil: nie wiem ktora odpowiedz wybrac, po czym poznac i na co sie patrzy prosze powiesz?
18 sie 17:18
Kamil: prosze o sprawdzenie zadania i rozpisanie poniewaz chce sie upewnic
18 sie 17:19
Asia: odp. "a" żadko się trafia.
odp. "b" dość często.
odp. "c" nie wiem
odp. "d" też nie wiem
jak pomogłam to podziękuj
18 sie 17:19
Kamil: ktos mnie slyszy
18 sie 17:20
Asia: a coś mówiłeś? sory mam wyciszone głośniki
18 sie 17:20
Kamil: co mialem w tym zadaniu policzyc ?
18 sie 17:20
Asia: spójrz na swój pierwszy post
18 sie 17:22
Kamil: mialem policzyc obwod kola tak, dla ciebie to pestka wiec pomooz
18 sie 17:22
Kamil: no
18 sie 17:22
Asia: nie lubie pestek
18 sie 17:23
Kamil: chce zrozumiec zadanie Asia
18 sie 17:23
Asia: to sie wysil troche Kamilu
napisz co Ci wyszlo a czego szukasz
18 sie 17:23
Kamil: prosze
18 sie 17:24
Kamil: r=4
18 sie 17:24
Asia: o co prosisz
18 sie 17:24
Asia: a teraz napisz czego szukasz
18 sie 17:24
Kamil: odwod kola szukam tak
18 sie 17:24
Asia: a jaki jest wzor na obwod koła?
18 sie 17:25
Kamil: zacznijmy robic od poczatku dobrze
18 sie 17:25
Asia: nie
18 sie 17:25
Kamil: napiszesz mi to zadanie a ja sobie poczytam ze zrozumieniem dobrze Asia
18 sie 17:26
Kamil: jak ladnie poprosze cie Asiu
18 sie 17:26
Kamil: prosze, plis
18 sie 17:27
Kamil: Prosze o pomoc w zadaniu, bardzo prosze
18 sie 17:28
Kamil:
18 sie 17:28
Asia: nie
18 sie 17:28
Asia: 
możesz uruchomić mózg?
18 sie 17:29
unknown: 
Asia, pewnie sam Robert Górski z KMN czerpie inspirację z twoich tekstów
18 sie 18:11
Asia: ee tam

ja się dopiero ucze ale trening z Kamilem czyni mistrza!
18 sie 18:15