funkcje potrzebna pomoc
Marcin: Dziedziną funkcji jest przedział <−5,5>, a wykres jest symetryczny względem osi Oy.Funkcja
przyjmuje najmniejszą wartość dla x=3 i x=−3.
a) oblicz wartość wyrażenia f(0)−4*f(−5);
b) podaj liczbę rozwiązań równania f(x)= −2.
18 sie 13:07
Godzio:

Narysowałem Ci 3 przykładowe wykresy, które spełniają to co masz napisane więc
f(0) i f(−5) nie jest stałe i nie da się tego określić sprawdź treść
19 sie 17:30
Zielona Gałązka: Przepraszam, za off top. Godzio jak się nauczyć rysować takie ładne wykresy?
Tutaj próbowałam ale nie wychodzi mi.
Czy opócz tej metody u Kuby jest jeszcze jakiś przyjazny sposób albo program?
W miarę sobie radzę w wordzie 2007. Jest tam taka funkcja?
Pytam na swój prywatny użytek, nie tylko ze względu na kapitalne forum Kuby.
Dziękuję za wskazówkę.
19 sie 17:57
robinka: mam problem w chromie nie widzę postów do tego zadania
19 sie 18:01
robinka: ok, już sa

19 sie 18:01
Marcin: polecenie było dorysuj brakującą częśc wykresu ale mi wykres nie chce wejsc i na tym rysunku
jest parabola od 5 na osi y do −4 na y az do 5 na x......
19 sie 18:45