Planimetria
Kamil: Stosunek pola koła opisanego na trójkącie równobocznym do pola koła wpisanego w ten trójkąt
wynosi:
A)4
B)2√2
C)2
D)√2
18 sie 00:28
Godzio:
O ! To już wyższa matma ja bym na twoim miejscu odpuścił sobie do jutra bo dzisiaj to już
ciężko będzie
18 sie 00:32
think: jaka wyższa matma

wzór na pole koła wpisanego w trójkąt P
m = πr
2
wzór na pole koła opisanego na trójkącie P
d = πR
2
| | Pd | | πR2 | | R | |
Masz policzyć |
| = |
| = ( |
| )2 |
| | Pm | | πr2 | | r | |
| | 1 | |
teraz z własności okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny r = |
| h |
| | 3 | |
| | 2 | |
z własności okręgu opisanego na trójkącie równobocznym R = |
| h |
| | 3 | |
| | R | | | | 2 | | 3 | |
czyli ( |
| )2 = ( |
| )2 = ( |
| * |
| )2 = 22 = 4 koniec zadania i |
| | r | | | | 3 | | 1 | |
nic nie zamierzam więcej tłumaczyć do tego zadania.
18 sie 00:39
18 sie 00:45
Godzio:
No tak napisałem żeby poszedł spać
18 sie 00:48
Eta:

18 sie 00:49
Eta:
A teraz idę sobie zrobić kisiel
18 sie 00:50
Maciek: Nie za późno na jedzenie

?
18 sie 01:00
think: Maciek

jest tylko jeden przypadek gdy za późno na jedzenie

w chwili kiedy sami tym
jedzeniem się stajemy
18 sie 01:03
think: zresztą ta odrobina nawet 50 kg nie waży, musi jeść żeby nie zniknąć.
18 sie 01:03
Maciek: No skoro tyle waży to smacznego
18 sie 01:06
Godzio: kisiel jest zdrowy na żołądek, tak słyszałem
18 sie 01:07
Kamil: Prosze o ładny rysunek?
18 sie 14:44
Kamil: Prosze o rysunek bo nie wychodzi mi tutaj a chce sprawdzić
18 sie 14:44
Asia: Nie za bardzo wiem jak Ci pomóc ale tu masz przepis na gofry:
Składniki:
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
szczypta soli
Cukier puder do posypania
Sposób wykonania:
Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy. Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką,
proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę.
Kolejno ubijamy na sztywno białka i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem.
Gofry pieczemy w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na
rumiano: około 6 minut) i podajemy z cukrem pudrem lub konfiturami owocowymi.
18 sie 15:00
Kamil: dzięki za przepis
18 sie 15:02
Asia: spoko

lubisz placki?
18 sie 15:04
Kamil: na pewno skorzystam z przepisu, dam znać jakie były gofry
18 sie 15:06
Asia: ok, bardzo się ciesze
18 sie 15:08
Kamil: na pewno dobrze zadanie
18 sie 15:15
Kamil: popatrzcie na wczesniejsze zadanie i wzory się gryz prosze
18 sie 15:18
unknown: Hahaha, Asia dla mnie tym przepisem na gofry stałaś się mistrzynią udzielania pomocy na tym
forum <3
18 sie 16:00
Asia: dzięęęęęki

heh, będę sławna!
18 sie 16:12
Kamil: co znaczy Pm
18 sie 16:27
TEMPA OMEGA: α− wpisałem alfe ponieważ nie ogarniam waszych mózgów ludzie
18 kwi 20:50