zadania
K.: 1. Narysuj wykres funkcji
y= −4x−3−1
2.rozwiąż równanie
xx−4 − 32x2−16=0
3. Sesciu uczniów A,B,C,D,E,F biegnie do mety.Oblicz prawdopodobieństwo,ze uczen B zajmie
pierwsze miejsce a uczen E drugie miejsce.
17 sie 09:57
Maciek: 2.
| x2+4x−32 | |
| =0/*(x−4)(x+4) |
| (x−4)(x+4) | |
x
2+4x−32=0
Δ=16−4*1*(−32)
Δ=144
√Δ=12
x
1=4 x
2=−8
(x−4)(x+8)=0
x=4 v x=−8
17 sie 11:47
Maciek:
Zad. 1 Narysuj układ na kartce ,zrób założenie x∊R\{3} następnie policz f(0),(wstaw za x cyfrę
0) i będziesz miał/a punkt przecięcia z osią OY.W następnej kolejności policz miejsce zerowe
wstawiając za f(x) cyfrę 0

Mając już przecięcia z osiami układu możesz policzyć dwa dowolne punkty i wystarczy połączyć
kropki
17 sie 11:58
Maciek: W zadaniu 3 Ci nie pomogę ponieważ nie miałem rachunku prawdopodobieństwa
17 sie 11:59
K.: ok dzieki
17 sie 12:24
bzzz: to z prawdopodobieństwa już było na forum, ale nie chce mi się szukać.
6 osób można ustawić na 6! sposobów
natomiast ustawień w kolejności B, E, (na ile sposobów można ustawić 4 osoby = 4!) 1*1*4!
17 sie 13:50