problem z zadaniem
Franek_90: licza 3 83 x 3√92 jest rowna
16 sie 21:57
Godzio:
38/3 * 3√92 = 38/3 * 34/3 = 38/3 + 4/3 = 312/3 = 34 = 81
16 sie 22:01
Eta:
Napisz to porządnie

co robi tam ten "x" ....... czy to jest znak mnożenia?
znak mnożenia zapisujemy tak *
liczba 3
83*
3√92
tak miało być?
16 sie 22:02
Eta:
16 sie 22:03
Franek_90: dzieki a jakos w nawyku mam ten x−znak mnozenia
16 sie 22:04
Godzio:
16 sie 22:04
Godzio:
Zawsze ludzie piszą 3
83 ... już się do tego przyzwyczaiłem i wiem że chodzi o 3
8/3
16 sie 22:05
Eta:
W matematyce przez "x" oznaczamy niewiadome
16 sie 22:05
Franek_90: dokladnie nawyki dzięki i życzę miłego wieczoru
16 sie 22:06
Eta:
No
Godzio, a może było:
3
83*
3√92=
173*
3√81=
173*3
3√3= 17
3√3
16 sie 22:08
Franek_90: te rownianie nie pasuje
16 sie 22:09
Godzio:
A to już
Franek oceni skoro ma 2 rozwiązania
16 sie 22:10
Franek_90: wygral godzio

hehehe dzieki jeszcze raz
16 sie 22:11
Eta:
No to należało zapisać tak:
(3)
83 *
3√92 =..........
nie jestem "duchem św."
16 sie 22:11
Godzio:
Godzio 1 : 0
Eta
hehe
16 sie 22:13
16 sie 22:17
Franek_90: eta ale tez mialas dobry pomysl i 1 pkt odemnie

czyli remis godzio sie chyba zgodzi
17 sie 00:27
Godzio:
Nie no jasne

To zależy od interpretacji zadania, zwłaszcza jak było to w ten sposób
przedstawione
17 sie 00:28
Franek_90: moja wina przyznaje sie
17 sie 00:29