Planimetria
Kamil:

Zadanie dla Godzia. Zaznaczony na rysunku kąt α jest równy:
A)60
B)30
C)90
D)40
16 sie 13:36
16 sie 14:02
Kamil: tego typu oparte na tym samym łuku nie było pomóż Godzio
16 sie 15:12
Kamil: ?
16 sie 15:12
Kamil: α=60 bo oparte na tym samym łuku tak
16 sie 15:14
Godzio:
było co najmniej 3 razy a jak Ci się nie chce nic uczyć to już twój problem
16 sie 15:18
Kamil: na tej stronce co podajesz nie ma takiego samego przykładu?
16 sie 15:21
Kamil: chce się nauczyc nie robiłem jeszcze oparte na tym łuku, prosze pomoz Godzio
16 sie 15:23
Godzio:
robiłeś bardzo dobrze pamiętam w tych linkach jest to co jest Ci potrzebne
16 sie 15:31
Kamil:
16 sie 17:27
Eta:

β= γ=60
o −−− bo kąty β i γ −−− to kąty wpisane oparte na tym samym (
zielonym łuku)
ΔABD jest prostokątny , bo kąt przy wierzchołku A jest kąatem prostym
|< BAD|= 90
o
α+β= 90
0 to: α= 90
o −
β =.................
odp: B)
Kamil , czy Ty naprawdę jesteś aż taki "tępy" ?
Matematyki nie można się nauczyć na pamięć

16 sie 17:28
Kamil: suma kątów w trójkącie wynosi 180
16 sie 17:29
Kamil: wiem ze α=30 bo to połowa z 60 tylko nie wiem jak to zapisać
16 sie 17:32
Kamil: rachunkowo zapisać nie wiedziałem jak
16 sie 17:35
Kamil: a jest do tego inny sposób liczenia co?
16 sie 17:36
Eta:
Przykro mi , ale nie mam już do Ciebie siły

Wyjaśniłam Ci "jak chłop ........ na miedzy", czego jeszcze oczekujesz?
16 sie 17:42
Kamil: α=90−60
α=30
16 sie 19:13
Kamil: dziękuję ci bardzo
16 sie 19:14