Planimetria
Kamil: Zadanie dla Godzia ale nie wiem jak liczyć

. Promień okręgu wpisanego w kwadrat o
przekątnej d=6 ma długosć:
A)3
B)3
√2
15 sie 23:55
Kamil: d=6
16 sie 00:02
Kamil: d=a√2
16 sie 00:03
Kamil: Godzio pomóz przosze cie
16 sie 00:05
Kamil:
16 sie 00:05
16 sie 00:05
Kamil: łatwe ale nie radze sobie z tym zadaniem,pomżesz prosze cię bardzo
16 sie 00:06
Handi: to już wszystko, nic więcej nie trzeba tu robić
16 sie 00:07
Kamil: d=a√2
6=a√2
−a√2=−6/:−√2
16 sie 00:10
Kamil: ty przynajmniej napisałaś i pomogłaś a to się cenni w człowieku, dziękuje ci
16 sie 00:11
Kamil: niech ktoś pomoże jak napisać 6 przez pierwiastek z 2 razy piewiastek z 2 przez pierwiastek z 2
16 sie 00:20
Eta:
d= a
√2
a
√2=6
| | 6 | | √2 | | 6√2 | |
a= |
| * |
| = |
| = 3√2
|
| | √2 | | √2 | | 2 | |
odp: C)
16 sie 00:31