matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Kamil:
Dwa boki trójkąta mają długości 3
√
3
i 6, a kąt między nimi zawarty ma miarę 30
o
. Pole tego trójkąta jest równe:
27
A)
2
B)9
√
3
9
√
3
C)
2
9
√
6
D)
2
15 sie 19:56
robinka:
1
P=
a*bsinα
2
α=30
0
podstaw do wzoru dane
15 sie 20:02
robinka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
15 sie 20:05
Kamil:
15 sie 20:36
Kamil:
15 sie 20:39
robinka:
tak i podstaw dp wzoru ,ok?
15 sie 20:39
Kamil:
1
P=
*a*b*sinα
2
1
P=
*3
√
3
*6*sinα
2
1
P=
*3
√
3
*6*sin30
o
2
3
√
3
P=
*6*sin30
o
2
1
P=9
√
3
*
2
9
√
3
P=
2
15 sie 20:46
Kamil:
odp C)
15 sie 20:48
robinka:
tak
15 sie 20:56